Ultrahang vizsgálatok

Gyermekek ultrahang vizsgálata

Gyermekkorban gyakran előfordulnak olyan állapotok, betegségek, melyek pontos diagnosztizálásához szükséges az ultrahangos vizsgálat. Gyermekek esetében leggyakrabban balesetből adódó panaszok, sérülések, hasi panaszok, illetve duzzadt, normálistól eltérő nyirokcsomók estén végzünk ultrahangos vizsgálatot.

A hasfájásnak lehet számtalan „banális” oka: vírus vagy bakteriális fertőzés vagy egyszerűen túlzásba vitt étkezés, de lehetnek komoly okok is a háttérben, mint például bélcsavarodás, nyirokcsomó gyulladás,vagy vakbélgyulladás. Ultrahanggal ezek általában jól vizsgálhatók.

Kisfiúknál ismeretlen eredetű fájdalom, herecsavarodás, gyulladás, fejlődési rendellenesség, sérv, rejtett heréjűség, folyadékgyülem, daganat kimutatására az ultrahangos vizsgálat kiválóan alkalmas A here és mellékhere szerkezeti eltérései, valamint a szervek vérkeringése is ábrázolható.

Tíz-tizenkét éves korban gyakran előfordul, hogy azoknál a gyerekeknél, akik hirtelen nőnek, a térdízületnél vagy a bokánál fájdalom keletkezik. Korábban, amikor az ultrahang még nem volt ennyire ismert eljárás, a hirtelen növésnek indult gyermekek végtagfájdalmaival kevésbé foglalkoztak a szakemberek, pedig a további egészséges fejlődés érdekében ezekre is nagyon fontos odafigyelni!

Mint már említettük, az ultrahangos vizsgálatok semmiféle káros hatással nincsenek a babákra és a kisgyerekekre, nem járnak fájdalommal, így érdemes megelőzés céljából, illetve bizonytalan eredetű panaszok esetén elvégeztetni.

Írjon nekünk!

Kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot!

Név:

Email cím:

Telefonszám:

Üzenet